dijous, d’abril 27, 2006

Ja es pot veure des d’internet el documental "Un mundo por ganar"


Gravat al 2005, "Un mundo por ganar" aprofita la presència a Veneçuela de 15.000 joves de 140 països per preguntar pel suport a la revolució bolivariana i l’impacte a la resta del món. Analitzant el procés sociopolític el documental mostra l’altra cara de la realitat veneçolana que el grans mitjans han ocultat a l’opinió pública mundial. Ara la televisió d’internet, Pluràlia, ofereix la possibilitat de veure el documental des de la seua web: www.pluralia.tv/unmundoporganar/

L’Avanç

Durant anys Veneçuela ha sigut la gran desconeguda d’Amèrica Llatina. Amb l’arribada al poder del moviment bolivarià, liderat pel controvertit Hugo Chávez, va saltar a les primeres pàgines dels mitjans. Des de 1999 L’Avanç ha sigut un dels pocs periòdics europeus que no participa en la campanya de descrèdit i demonització de Chávez que va culminar tràgicament amb el colp d’Estat al 2002. Precisament, L’Avanç ha destacat en la premsa independent per haver fet un extens i pioner seguiment de més de sis anys sobre el procés bolivarià. D’aquesta experiència va nèixer el projecte de fer-ne un documental que donara veu als veneçolans i permetera al públic valencià i internacional de disposar de altres punts de vista que la majoria de la premsa estava silenciant.

15.000 joves de 140 països

A l’estiu del 2005 es van reunir a Caracas milers de joves i estudiants de tot el món per mostrar el seu suport a l’anomenada revolució bolivariana. Milers de colombians, brassilentys, equatorians i peruans van trigar dies en arribar a través de rutes interminables i en molts casos poc segures. Des de l’Índia fins Japó, des d’Angola fins el Sàhara, delegacions de desenes de països feien esforços enormes per poder acudir a una cita amb les organitzacions juvenils d’esquerres de tot el planeta. Els europeus també van acudir en massa, especialment per entendre el desconegut procés bolivarià. Espanyols, bascos, catalans i valencians van fer-se un espai al Festival. Fins i tot s’hi va veure una àmplia delegació nord-americana, composada en gran part per negres i llatins, va ser present.

Així es va decidir aprofitar una oportunitat única i un grup de periodistes independents valencians van decidir ésser testimonis de primera mà. L’objectiu del documental era tractar d’entendre perquè després d’anys de demonització de Chávez i de Veneçuela, cada vegada més joves de tot el món es sentien identificats amb aquest sorprenent país del Carib i el procés polític conegut com revolució bolivariana.

El documental mostra parts del 16é Festival Mundial de la Juventud y los estudiantes, del Congreso Continental Bolivariano, així com del Festival Internacional de Hip Hop que es va celebrar a Caracas el 2005. La majoria d’entrevistes i imatges estan gravades a diversos barris de Caracas, però també hi ha una breu seqüència a l’Estat Amazonas, a l’interior del país.
El documental s’inicia amb una presentació d’algunes de les delegacions internacionals del Festival i amb part del discurs inaugural d’Hugo Chávez en el qual es comença a sentir part del pensament bolivarià. Tot seguit es passa a fer un breu repàs de la història recent: els 40 anys de bipartidisme i la massacre del Caracazo fins la victòria electoral bolivariana i el colp d’Estat del 2002. Una sèrie d’entrevistes a joves estrangers i veneçolans desenvolupa el contingut central del documental. Es mostra i s’explica el paper de la cultura juvenil en el procés de canvis. El Festival de Hip Hop que va reunir grups de rap, break i graffitti combatiu presenta una realitat poc coneguda de la música urbana global. Els mitjans de comunicació mereixen capítol apart i són analitzats per periodistes i joves estrangers que denúncien l’ús del poder mediàtic per manipular l’opinió pública mundial. Els projectes de desenvolupament social i la seua dimensió llatinoamericana es plasmen a les missions Barrio Adentro i Milagro. L’escriptor i analista veneçolà Luís Britto García va situant dins el seu context social i internacional cadascú dels temes, lligant les problemàtiques locals amb una perspectiva mundial.

El documental és en definitiva una humil, però extensa, obra col·lectiva que crea una coral de veus que prenen la paraula per mostrar la seua veritat. No és aquesta part de la realitat l’única existent a Veneçuela, ni molt menys. Però sí és important oferir a l’opinió pública mundial una visió d’aquesta majoria social veneçolana que mai veu recollides les seus declaracions als mitjans internacionals. A més també visualitza una xarxa internacional d’activistes de la qual pocs saben de la seua existència. Potser encara existeixen aquells que pensen que tenen tot un món per guanyar.

www.pluralia.tv
www.lavanc.com
www.vive.gob.ve
www.indocumenta.com
www.cercavila.com

////

Ya se puede ver desde internet el nuevo documental sobre Venezuela "Un mundo por ganar"

Grabado en 2005, "Un mundo por ganar" aprovecha la presencia en Venezuela de 15.000 jóvenes de 140 países para preguntarse por el apoyo a la revolución bolivariana y el impacto que está teniendo en el resto del mundo. Analizando el proceso sociopolítico el documental muestra la otra cara de la realidad vezolana que los grandes medios han ocultado a la opinión pública mundial. Ahora, la televisión de internet, Pluralia TV, ofrece la posibilidad de ver el documental desde su web: www.pluralia.tv/unmundoporganar/

L’Avanç

Durante años Venezuela ha sido la gran desconocida de América Latina. Con la llegada al poder del movimiento bolivariano, liderado por el controvertido Hugo Chávez, saltó a las primeras páginas de los medios. Desde 1999 el periódico L’Avanç ha sido uno de los pocos periódicos europeos que no participó en la campaña de descrédito y demonización de Chávez que culminó en el golpe de Estado al 2002. Precisamente, L’Avanç ha destacado en la prensa independiente por haber hecho un extenso y pionero seguimiento de más de seis años sobre el proceso bolivariano. De esta experiencia nació el proyecto de hacer un documental que diera voz a los venezolanos y permitiera al público internacional disponer de otros puntos de vista que la mayoría de la prensa estaba silenciando.

15.000 jóvenes de 140 países

En el verano del 2005 se reunieron en Caracas miles de jóvenes y estudiantes de todo el mundo por mostrar su apoyo a la denominada revolución bolivariana. Miles de colombianos, brasileños, ecuatorianos y peruanos tardaron días en llegar a través de rutas interminables y en muchos casos poco seguras. Desde la India hasta Japón, des de Angola hasta el Sáhara, delegaciones de decenas de países hacían esfuerzos enormes por poder acudir a una cita con las organizaciones juveniles de izquierdas de todo el planeta. Los europeos también acudieron, especialmente para entender el desconocido proceso bolivariano. Incluso se vio una amplia delegación norteamericana, compuesta mayoritariamente por negros y latinos.

Así se decidió aprovechar una oportunidad única y un grupo de periodistas independientes valencianos decidieron ser testigos de primera mano. El objetivo del documental era tratar de entender porque después de años de demonización de Chávez y de Venezuela, cada vez más jóvenes de todo el mundo se sentían identificados con este sorprendente país del Caribe y el proceso político conocido como revolución bolivariana.

El documental muestra partes del 16 Festival Mundial de la Juventud y los Estudiantes, del Congreso Continental Bolivariano, así como del Festival Internacional de Hip Hop que se celebraron en Venezuela en 2005. La mayoría de entrevistas e imágenes están grabadas en los barrios de Caracas, pero también hay una breve secuencia en el estado Amazonas, en el interior del país.

El documental se inicia con una presentación de algunas de las delegaciones internacionales del Festival y con parte del discurso inaugural de Hugo Chávez en el cual se empieza a sentir parte del pensamiento bolivariano. Acto seguido se pasa a hacer un breve repaso de la historia reciente: los 40 años de bipartidismo y la masacre del Caracazo hasta la victoria electoral bolivariana y el golpe de Estado del 2002. Una serie de entrevistas a jóvenes extranjeros y vezolanos desarrolla el contenido central del documental. Se muestra y se explica el papel de la cultura juvenil en el proceso de cambios. El Festival de Hip Hop que reunió grupos de rap, break y graffitti combativo presenta una realidad poco conocida de la música urbana global. Los medios de comunicación merecen capítulo aparte y son analizados por periodistas y jóvenes extranjeros que denuncian el uso del poder mediático para manipular a la opinión pública mundial. Los proyectos de desarrollo social y su dimensión latinoamericana se plasman en las misiones Barrio Adentro y Milagro. El escritor y analista vezolano Luís Britto García va situando dentro su contexto social e internacional cada uno de los temas, dotando a las problemáticas locales con una perspectiva mundial.

El documental es en definitiva una humilde, pero extensa, obra colectiva que crea una coral de voces que toman la palabra para mostrar su verdad. No es esta parte de la realidad la única existente en Venezuela, ni mucho menos. Pero sí era importante ofrecer a la opinión pública mundial una visión de esta mayoría social venezolana que nunca ve recogidas sus declaraciones en los medios internacionales. Además también visualiza una red internacional de activistas de la cual pocos saben de su existencia. El documental nos permite reflexionar que quizás todavía existan aquellos que piensan que tienen todo un mundo por ganar.

www.lavanc.com
www.vive.gob.ve
www.indocumenta.com
www.cercavila.com
www.pluralia.tv

4 Comments:

Blogger oakleyses said...

michael kors outlet online, tiffany jewelry, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet online, uggs outlet, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, louis vuitton, ugg boots, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, christian louboutin outlet, longchamp outlet, uggs on sale, oakley sunglasses wholesale, burberry outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, chanel handbags, michael kors outlet online, nike air max, nike air max, tiffany and co, uggs outlet, burberry handbags, prada outlet, nike outlet, christian louboutin shoes, replica watches, jordan shoes, oakley sunglasses, michael kors outlet online, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, kate spade outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, michael kors outlet, gucci handbags, nike free, tory burch outlet

4:33 a. m.  
Blogger oakleyses said...

oakley pas cher, coach outlet, nike air force, michael kors outlet, ralph lauren uk, nike free run, true religion jeans, lululemon canada, jordan pas cher, timberland pas cher, vans pas cher, nike roshe run uk, longchamp pas cher, louboutin pas cher, nike tn, true religion outlet, nike blazer pas cher, guess pas cher, kate spade, true religion outlet, abercrombie and fitch uk, nike air max, replica handbags, mulberry uk, hollister pas cher, nike air max uk, hollister uk, polo lacoste, nike free uk, nike roshe, ray ban pas cher, new balance, michael kors pas cher, north face, hogan outlet, north face uk, converse pas cher, coach purses, ray ban uk, nike air max uk, burberry pas cher, michael kors, michael kors, sac hermes, sac longchamp pas cher, sac vanessa bruno, coach outlet store online, true religion outlet, polo ralph lauren, air max

4:36 a. m.  
Blogger oakleyses said...

louis vuitton, doudoune moncler, swarovski crystal, pandora jewelry, hollister, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, moncler, converse outlet, links of london, swarovski, juicy couture outlet, barbour uk, moncler uk, moncler outlet, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, ugg, canada goose outlet, moncler outlet, lancel, canada goose outlet, thomas sabo, canada goose, moncler, vans, pandora charms, moncler, gucci, replica watches, louis vuitton, ugg pas cher, juicy couture outlet, canada goose, wedding dresses, converse, ray ban, karen millen uk, moncler, hollister, canada goose uk, canada goose, barbour, supra shoes, marc jacobs, toms shoes, coach outlet, ugg uk, pandora uk, montre pas cher, canada goose outlet, louis vuitton, pandora jewelry

4:42 a. m.  
Blogger Seotop1 said...

Công ty cổ phần in Nguyễn Gia mong muốn trở thành công ty chuyên nghiệp nhất về các dịch vụ thiết kế in ấn và quảng cáo. Chúng tôi sẽ nỗ lực tăng trưởng bền vững trong lĩnh vực in ấn.Luôn coi khách hàng là thượng đế, là đối tượng phục vụ quan trọng nhất để cho thấy chúng tôi là nơi hoàn toàn quý khách yên tâm giao phó công việc.
in kỷ yếu lớp
in kỷ yếu 2020
in phong bì nhanh
công ty in lịch
in thẻ nhựa 3 lớp

4:05 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home