dimecres, de setembre 12, 2007

La policia amenaça de mort els lectors de L'Avanç


Amb la inserció "PUM! YA ESTÁS MUERTO, PRINGAO! Y AHORA QUE SE PREPAREN LOS PUTOS VASCOS. ¡VIVA ESPAÑA! ¡VIVA EL REY!" un anònim ha amençat un lector de L'Avanç des d'un equip connectat a Internet a través d'una IP registrada a nom de la Direcció General de la Policia. L'Anònim ha insertat cinc comentaris en total des de la mateixa IP tots ells amb un to amenaçador i de menyspreu gravíssim. Ací pots escoltar l'entrevista de Ràdio Klara al webmaster de L'Avanç.

Redacció L'Avanç

La inserció contesta una notícia de lliure publicació que transcribia una informació sobre un atemptat d'ETA a Durango (Biscaia) insertada el dia 24 d'agost d'enguany. En la línia de comentaris a notícies externes l'individu en qüestió fa diversos comentaris en un to molt agressiu i prepotent.

El visitant va estar introduint els comentaris des de les 17:41h fins les 19:41h del mateix dia 24 d'agost. A banda de respondre a aquesta informació externa també va increpar els lectors de www.lavanc.com en la notícia que feia referència a la denúncia per acosament per parlar valencià que l'edil d'Ondara va interposar contra la Guardia Civil i que va ser publicada externament el mateix dia 24.

L'Avanç Informació està investigant a més a més una altra inserció malintencionada en la que un anònim publica informació personal de dos persones vinculades a l'independentisme. En aquest cas l'IP no correspon al rang d'IP que està a nom de la Direcció General de la Guàrdia Civil però presenta diverses característiques, tant pel que fa al contingut del missatge com a la pròpia IP, que fan sospitar que provinga de fonts de l'Estat. En concret la IP està a nom de Telefonica, però forma part del rang on hi ha un servidor del DNI Electronic, que abans estava a un rang de la policia . Se sospita que siga un IP de recent adquissició per alguna institució dependent del Ministeri de l'Interior. Aquesta informació, però, no està confirmada a hores d'ara i la inserció ha estat retirada perquè afecta a informació privada d'aquestes dues persones.

Les visites de la Policia a les webs contrainformatives no és pas infreqüent com tampoc ho és el fet que des d'equips connectats a internet a través de les IP de la policia s'introduïsquen comentaris de caràcter, normalment, provocador. La pàgina La Haine fins i tot té un llistat d'IP referides a la policia i la Guardia Civil fruit de recerques i experiències de sabotatges i intoxicacions a la seua pàgina.

Pel que fa a les visites es pot deduir que la policia és asídua a www.lavanc.com . El més de maig passat, per posar un exemple, s'han registrat 131 accesos totals i més de 9000 "hits" des de la IP, a nom, insistim, de la DGP fet que no representa massa davant de les més de 40.000 visites i els 2.984.160 "hits" que la web va experimentar eixe mateix mes. El fet, però, dóna a entendre que la policia rastreja la web unes tres vegades al dia.

L'Avanç Informació exigirà a la Delegació del Govern explicacions del fets i que es prenguen les mesures per a que els fets no tornen a passar. A més a més estudiarà portar el cas la la justícia.

+ info:

Investigacions de Nodo50 sobre assetjament policial al seu web
Informe de Nodo50 sobre l'assetjament policial a webs contrainformatives

+

L'Avanç es reunirà amb el sots-delegat del govern espanyol per les amenaces que han rebut alguns lectors

Redacció Vilaweb

Segons el diari, els comentaris provénen d'un ordinador amb una IP de la policia.

Responsables del diari L'Avanç es reuniran divendres amb el sots-delegat del govern espanyol al País Valencià per a informar-lo de les amenaces de mort que han rebut alguns dels seus lectors. Segons el diari, un anònim ha insertat cinc comentaris amenaçadors en una notícia de lliure publicació, des d'un ordinador connectat a internet a través d'una IP de la Direcció General de Policia. Els fets van passar el 24 d'agost.

Els comentaris es van incloure en una notícia que feia referència a un atemptat d'ETA a Durango. A més, segons el rotatiu, també es va increpar lectors en una notícia sobre una denúncia per assetjament per parlar en català.

Etiquetes de comentaris: , , ,